Μονή Προυσού… Πρέπει να πάω

Μονή Προυσού (Ιερά μονή Παναγίας Προυσιώτισσας)

 

Απόσταση: 33 χλμ από το Καρπενήσι.

monastiri_prousouΜια εντυπωσιακή διαδρομή, στην κοιλάδα που σχηματίζει ο Καρπενησιώτης Ποταμός, όπου κανείς έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί  πανέμορφα χωριά, όπως το Βουτύρο, το Νόστιμο, το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό. Μένει κανείς έκθαμβος από την μοναδική ομορφιά που θα συναντήσει  στη θέση  «Κλειδί», τα «Πατήματα της Παναγίας» καθώς και από την κατάνυξη της Ιεράς μονής της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Πολύ κοντά στο Προυσό υπάρχουν μικρά όμορφα χωριουδάκια, σκαρφαλωμένα στις βουνοπλαγιές της περιοχής, όπως ο Τόρνος, η Καστανιά, ο Ασπρόπυργος, τα Βελωτά, όπου μπορεί κάποιος να κάνει πεζοπορία στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του Τόρνου, να ανακαλύψει το μονοπάτι στο φαράγγι της  Μαύρης σπηλιάς που όπως λέγετε ήταν το μαντείο που επισκέφτηκε ο Οδυσσέας και περπάτησε την Via-Feratta στο ιστορικό μονοπάτι.

Get directionsExport as KML for Google Earth/Google MapsOpen standalone map in fullscreen modeCreate QR code image for standalone map in fullscreen modeExport as GeoJSONExport as GeoRSS
Μόνη Προυσού

loading map - please wait...

Μόνη Προυσού 38.749730, 21.657550 [caption id=\"attachment_212\" align=\"alignnone\" width=\"250\"] Ιερά Μονή Παναγίας Προυσού[/caption] Μόνη Προυσού, Καρπενήσι, Ευρυτανία, Ελλάδα (Directions)

karpenisi-prousos